Kapaklı Karanfil Anaokulu
İnönü Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi Pınar Bulvarı No1 Kapaklı / TEKİRDAĞ

VİZYON

Geleceğin ruh sağlığı yerinde, özgüveni kazanmış, kendisi ve çevresiyle barışık, çağdaş, üretken, mutlu bireyler yetiştirmek.

MİSYON

Çağdaş, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, milli, manevi, ahlaki, kültürel ve insani değerlere bağlı Atatürkçü çocuklar yetiştirmek. Dürüst özgüvenli, yaratıcı, yenilikçi, özdenetimi gelişmiş, paylaşımcı ve katılımcı bireyler yetiştirmek. Sevgi, güven, oyun ve arkadaş ortamıyla çocukları zihinsel ve duygusal olarak ilköğretime hazırlamak. Çocukların yaşları, gelişim, özellikleri, öğrenme hızları, ilgileri, gereksinimleri ile okulun ve çevrenin özelliklerine göre eğitim yapmak. Estetik, yaratıcı, olumlu sosyal ilişkiler içeren Türkçeyi doğru kullanabilen dil ve kavram gelişimini destekleyen çeşitli etkinlikler düzenleyerek eğitim yapmak. Sınıf araç-gereç, bahçe, oyun alanlarının fiziksel donanımlarını arttırmak ve bunların kalitesine önem vermek. Çocuğun hayal dünyasını genişleten doğa gezileri ve çalışmaları yapılarak doğayı tanımasını ve doğa sevgisini kazandırmak. Aile eğitimini ve aile katılımını arttıracak programlar geliştirmek. Öğretmenlerin kendilerini sürekli geliştirip yenileyerek, deneyimlerini birbirleriyle paylaşmalarını sağlamak ve teknolojiden faydalanarak iletişim ağları oluşturmaktır. Yaparak ve yaşayarak öğrenme ilkesine dayanarak etkinlikler bilgiyi, çocukların aktif katılımlarıyla, görerek, dokunarak, işiterek, koklayarak ve tadarak çok yönlü duyularla edinilebilecekleri şekilde düzenlemektir.

Beyaz Bayrak Sertifikası Beslenme Dostu Okul Sertifikası

İkili

Kapaklı ilçe merkezinde bulunmaktadır.